თბილისი (GBC) –ამის შესახებ კულინარიული ენციკლოპედია TasteAtlas საუკეთესო სოუსების (Top 50) რეიტინგს აქვეყნებს.
რეიტინგის მიხედვით ქართული აჯიკა მსოფლიოს საუკეთესო სოუსებში 21-ე ადგილს იკავებს. აჯიკამ 4.3 ქულა მიიღო 5.0-იდან. რეიტინგში 25-ე ადგილი დაიკავა ასევე ქართულმა ფხალმა.
პირველი სამეული ლიბანურმა სოუსებმა დაიკავეს და ესენია: მუტაბალი, ტოუმი და ბეირუთული ჰუმუსი.
გამოცემა წერს, რომ კერძების რეიტინგში სულ 5650 შეფასება დაფიქსირდა, საიდანაც 3576 გამოცემამ აღიარა, დანარჩენი კი დაიბლოკა, როგორც „ბოტი“.
TasteAtlas-ის საქმიანობის მიზანია მსოფლიოს ტრადიციული კერძების პოპულარიზაცია.